PSV is door in de Champions League

PSV overwintert in Champions League na winst op CSKA

PSV heeft de achtste finales bereikt van de Champions League. Het deed wat het doen moest, thuis winnen van CSKA Moskou (2-1). En omdat Wolsfburg won van Manchester United gaan de Eindhovenaren als nummer twee de koker in voor de knock-outfase.

Binnen een minuut ging PSV van de hel naar de hemel, van uitschakeling naar euforie. Op hetzelfde moment dat Wolfsburg de winnende maakte tegen United, deed Davy Pröpper dat in Eindhoven.

Eindstand Groep B

Duels/Punten Doelsaldo
1. VfL Wolfsburg 6-12 9-6
2. PSV 6-10 8-7
3. Manchester United 6-8 7-7
4. CSKA Moskou 6-4 5-9

In de vooral spannende eerste helft had PSV het aanvankelijk voor het zeggen. Op links kreeg de ploeg van Phillip Cocu de ruimte en Jürgen Locadia maakte daar ook gretig gebruik van.

De beslissende eindpass bleef alleen te vaak uit. De voorzet van Hector Moreno vanaf de linkerflank, na een klein half uur, was wel op maat, maar Luuk de Jong kopte van dichtbij recht in de handen van de keeper.

Luuk de Jong en Jeffrey Bruma vieren het succes

Zo nu en dan kwam ook CSKA dreigend met vlotte combinaties in de buurt van de zestien, al kwam de beste kans voort uit een vrije trap: Zoran Tosic krulde de bal richting de verre hoek en zag de bal uit de kruising geranseld worden door de alerte doelman Jeroen Zoet.

Musa rakelings naast

CSKA moest winnen om als nummer drie van de poule in de Europa League door te mogen en liet zich na rust meer gelden. De eerste kans was ook voor de Russen en oud-VVV'er Ahmed Musa schoot na een klein uur rakelings naast.

Even leek de droom voor PSV voorbij. CSKA kreeg na een overtreding van Andrés Guardado op Tosic een penalty, die werd benut door Sergei Ignasjevitsj. Twee minuten later stond het alweer gelijk, toen Luuk de Jong de bal met wat geluk voor de voeten kreeg en scoorde.

De 1-1 leek niet voldoende te zijn, want in Wolfsburg kwam United op 2-2. Een paar minuten later was alles ineens anders, want in Duitsland kwam Wolfsburg op 3-2 en min of meer tegelijkertijd maakte Davy Pröpper er met een droge knal 2-1 voor PSV.